Belépés
Pikáns körte
... gyümölcsöket, és szorosan egymás mellé belehelyezzük a körtéket. Annyi folyadék legyen rajta, hogy teljesen ellepje. Lefedjük, és kislángon felfőzzük. 5 perc rotyogás után levesszük a tűzről, a szirupban hagyjuk kihűlni, majd kivesszük belőle a vaníliát. Teflon edényben megpirítjuk a szezámmagot, és összekeverjük a vaníliáscukorral, karamellizálódni hagyjuk, végül levesszük a tűzr...
Szőlőtorta fehér szőlőből
... élesztő



ELKÉSZÍTÉS

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, és felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük. A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tejszínt, az olajat, 3 evőkanál bort meg ...
Töltött őszibarack
... percig kislángon főzzük. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük, és a szirupba tesszük, szorosan egymás mellé. Amikor a szirup újra forrni kezd, az edényt levesszük a tűzről, és a szirupban hagyjuk kihűlni a barackokat. A narancslét és a maradék cukrot lábasba tesszük, felforraljuk, és nagylángon addig főzzük, míg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatosan keverve,...
Túrógolyók rózsaszirupban
... kis golyókat, a közepükbe nyomjunk a porcukorból és őrölt pisztácia keverékből egy keveset, majd újból gyúrjuk össze azokat. Forró olajban süssük barnára, majd áztassuk be a golyókat szirupban legalább egy órára. Ezután forraljuk fel a szirupot, míg a túrógombócok megpuhulnak. Adjunk hozzá rózsa esszenciát, és forrón szolgáljuk fel.
...
Praktikák
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Szőlős torta
... élesztő

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsepegtetjük.
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd váltakozva hozzáadjuka a tejszínt, az olajat, a 3 evőkanál bort é...
Savanyúságok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Finomak
... vele. Ugyanígy készül a lekvár, csak a gyümölcsöt nyersen átpasszírozzuk.

Feketeáfonyadzsem
A kiválogatott, ép, teljesen érett fekete áfonyát addig főzzük az elkészített szirupban, míg a kellő sűrűséget eléri. A szirupot 1 kiló áfonyára számított 75 deka cukorból, ¼ liter vízből ¼ liter vörösborból hólyagosodásig főzzük. A dzsemet melegen üvegekbe t...
A tartósítás
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére.

Lezárás
A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az ü...
Arab etelek
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem

Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a m...
Édességek, desszertek
... olvasztunk, amelyet egyenletesen elosztunk. A palacsintákat egyenként kisütjük, majd mocsári hamvasszederből készült dzsemmel tálaljuk.

Tomates enteros en almibar (egész paradicsomok szirupban)

Hozzávalók:
6 db fürtös paradicsom
2 csésze víz
6-7 kanál cukor
fahéj

A vízzel, a cukorral és a fahéjjal könnyű szirupot főzünk, s a vég...
Ehető szépség-Ibolyavirág
... addig hagyjuk hűlni, amíg még folyékony marad. (A forró szirup ugyanis összerántja, és megsötétíti az ibolyát.)
Ekkor csipesszel egyenként megfogjuk, és megforgatjuk a virágokat a szirupban, majd porcelántányérra tesszük száradni
őket.

Fagyasztott ibolya
Üdítőitalokhoz jégkockatartóban fagyaszthatunk ibolyát, de ha tele tesszük vízzel, a virág felszáll ...
Gyömbéres datolyás párnácskák
... szükséges idő: kb. 3/4 óra
Adagonként kb. 850 kcal
Illik hozzá egy csésze tea

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött kelt tészta, 2 ek sertészsír, 12,5 dkg datolya, 5 dkg szirupban eltett gyömbérdió, 5 dkg sós mogyoró, 1 ek ecet, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 kk curry, 1 csipet só

A tésztát hagyjuk megkelni, majd nyújtsuk ki és vágjunk belőle négyze...
Régi munkahelyi receptjeim
... csikokra vágva és a narancs kinyert leve meg egy kevés narancslikőr és egy pici tejszín.
10 dkg kristálycukor
A jól megmosott gyümölcsök héját csikokra vágom, a cukros narancsleves szirupban puhára párolom, majd a végén csepegtetek bele tejszínt és egy kis likőrt is. A kisűlt ananász karikák mellé mártásnak kínálom.

Nagyon különleges, egzotikus vendégváró. Róz...
Muffin
... megkenjük vele a muffin tetetjét és oldalát.

8 dkg csokoládét összeaprítunk. 20 dkg cukrot és 1 dl vizet erős lángon 1-2 perc alatt szirupszerűre főzünk. A csokoládédarabokat a szirupban kevergetve megolvasztjuk. Rászitáljuk a kakaóport, és belekeverjük.

A muffint azonnal bevonjuk a forró mázzal, és száradni hagyjuk. Hűvös helyen legalább 12 órán át állni ha...
Befőzési tanácsok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Sacher muffin
... megkenjük vele a muffinok tetejét és oldalát.

8 dkg csokoládét összeaprítunk. 20 dkg cukrot és 1 dl vizet erős lángon 1-2 perc alatt szirupszerűre főzünk. A csokoládédarabokat a szirupban kevergetve megolvasztjuk. Rászitáljuk a kakaóport, és belekeverjük.

A muffinokat azonnal bevonjuk a forró mázzal, és száradni hagyjuk. Hűvös helyen legalább 12 órán át állni...
Sárgadinnyés jégkása
... amit a menta levelek aromája frissít fel..

Hozzávalók

10 dkg cukor
1.5 dl víz
1 sárgadinnye húsa
4 dkg kandírozott gyömbér (még a szirupban)
2 dkg mentalevél
kb 15 dkg bogyós gyömölcs (málna, szeder vagy szamóca stb)

Elkészítés

1. A cukrot és vizet sűrű sziruppá főzzük. Lehúzzuk a tűzhe...
Különleges-Finom Dinnyebefőtt
... dinnye, annyi cukrot kevés vízzel felforralunk, teszünk hozzá feleannyi súlyú citromkarikát (héjával együtt), és 10 percig főzzük. Ekkor a dinnyét is beledobjuk, egyszer felforraljuk, és a szirupban hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leszűrjük, felforraljuk, ismét beletesszük a citromos dinnyét, majd benne hűtjük ki. Ezt harmadnap is megismételjük, majd üvegekbe rakva lekötjük....
Mosolygó alma
... néhány percre forró citromos vízbe rakjuk. A cukrot 5 dl vízben - melybe beletesszük a citromok levét, egynek a héját, a mazsolát és az ánizsmagot - feloldjuk. Az almát ebben a szirupban addig főzzük, amíg egy kissé meg nem puhul. Üvegekbe rakjuk, a szirupot felforraljuk, kihűtjük, és csak ezután öntjük a gyümölcsre. Az üvegeket lezárjuk, és 6-8 percig gőzöljük (...
1 2 3 4 
Címkék: szirupban hagyjuk, szőlőt megmossuk, vízbe keverjük, cukorral fehéredésig, barackokat megmossuk, szirupba tesszük, szirup újra, edényt levesszük, maradék cukrot, felére sűrűsödik, közepükbe nyomjunk, golyókat szirupban, túrógombócok megpuhulnak, gyümölcs tetejére, üveg felbontása, réteget távolítsa, kevés rumban, lekötésre használt, üveg szájára, gyümölcsöt nyersen, elkészített szirupban, kellő sűrűséget, dzsemet melegen, összes fűszert, palacsintákat egyenként, fahéjjal könnyű, forró szirup, virág felszáll, tésztát hagyjuk, narancs kinyert, kevés narancslikőr, pici tejszín, cukros narancsleves, végén csepegtetek, kisűlt ananász, szirupban kevergetve, muffint azonnal, forró mázzal, muffinok tetejét, muffinokat azonnal, menta levelek, szirupot leszűrjük, citromos dinnyét, citromok levét, ánizsmagot &#8211, almát ebben, szirupban addig, szirupot felforraljuk, üvegeket lezárjuk, karamellizálódni, zöldpetrezselyem, porcelántányérra, vaníliáscukorral, jégkockatartóban, hamvasszederből, tartósítószert,
© 2013 TVN.HU Kft.